Mi az a SEO és miért van rá szükség?

Internet Tech

A SEO tisztességes nevén Search Engine Optimization, amit magyarul úgy hívunk, hogy keresőoptimalizálás. Ahhoz, hogy megértsük, mi ez és miért van rá szükség, fontos, hogy valamennyire képbe legyünk a Google működésével. A SEO egy hatékony módszer az ügyfélszerzésre. A prémium linképítés az egyik erőssége a keresőoptimalizálásnak.

Mi az a SEO?

A keresőóriás annak köszönheti a monopol helyzetét, hogy a felhasználóknak releváns találatokat ad a keresőmezőbe bepötyögött kulcsszavakra. Ehhez viszont a weboldalakat vizsgálnia és rangsorolnia kell. A SEO lényegében egy olyan szakterület, ami különböző eszközöket szolgáltat arra, hogy a weblapok a lehető legjobb helyezést érjék el a Google találati listájában. Mivel a keresőoptimalizálás meglehetősen széleskörű tudást és sok éves tapasztalatot igényel, ezért a weboldallal rendelkező vállalkozók rendszerint nem maguk végzik el az ezzel kapcsolatos feladatokat, hanem egy SEO marketingügynökségre bízzák a dolgot.

A SEO-zás hiányában sajnos akármennyire értékes egy weboldal, a keresések alkalmával garantáltan háttérbe szorul a keresőoptimalizált oldalak sorában. Éppen ezért érdemes időt, energiát és pénzt áldozni rá, hiszen hosszútávon ez mind megtérül.