A hitel jó választás, de nem mindenáron!

Szolgáltatás

A hitel mentőöv, segítőtárs, a szorult helyzetek anyagi megoldója, viszont nem feltétlenül minden esetben és a legkevésbé sem mindenáron. Vannak olyan szituációk, amikor tény és való, nincsen más lehetőség, mint a hiteligénylés. De számtalan élethelyzetben adódhatnak kerülő utak, olyan ösvények, amik nem igénylik az anyagi elköteleződést. Például ha olyan műszaki eszköz megy tönkre a háztartásban, ami nélkül hosszútávon nem lehet élni (hűtőszekrény, mosógép stb.) akkor ha nincs más, a hitel gyors orvoslást jelenthet a problémára, ráadásul az egyes viszonteladók kedvező feltételeket biztosítanak a hitelkalkulációikban.

Hitel jó választá

De ha a cél valamilyen méregdrága ajándék megvásárlása, akkor azért érdemes átgondolni ezt a komoly elköteleződést feltételező lépést. Vajon megéri? Biztos, hogy annyira nélkülözhetetlen az az ajándék? Mert hogy az anyagi biztonság többnyire eléggé törékeny állapot, aminek a megléte előre nem megjósolható, ahogy a sérülése sem kivédhető.

Ha nincs más út, csak a hiteligénylés ösvénye, akkor a legjobb, ha olyan nagyságú terhet vállalunk, amit még elbírunk. Ne próbáljunk meg túlnyújtózkodni a takarónkon, mert annak könnyen rossz vége lehet. A kisebb kockázatvállalás idővel csak nyereséget hozhat, s a komoly érvágást jelentő csalódások egy az egyben elkerülhetőek.

Hitel információk

A különböző bankintézetek felkeresése és a kalkulációk összehasonlítása, megfontolása megtérülő stratégia, mert könnyen lehet, hogy jelentős különbségek fedezhetőek fel a költségek tekintetében.

A körültekintő hozzáállás a hiteligénylés és a későbbi törlesztők teljesítése során nélkülözhetetlen, amivel a biztonság borítékolható.