Bukósisak a nagyobb biztonságért

Internet

Nagybátyám nagyon szeret motorozni, és sokszor volt, hogy vagy testvéremet, vagy engem elvitt a környéken egy-egy körré. Én nagyon élveztem a száguldozást. Bár emlékszem, először úgy ültem végig az utat, hogy végig összeszorítottam a szememet. Nem mertem kinyitni, de maga az érzés nagyon tetszett. Később, amikor már bátrabb lettem, már az elzúgó tájat is élvezhettem. El is döntöttem, hogy ha nagy leszek, megtanulok motorozni. Arra nem gondoltam, hogy olyan nagy ellenállásba fogok szüleim részéről ütközni, amire azelőtt nem volt példa. Ennyire még soha nem tiltottak semmit.

Bukósisak a nagyobb biztonságért

Aztán, olyan 18 éves korom körül volt egy barátom, aki szintén motor-fanatikus volt. Miután Apáék jobban megismerték, már megengedték, hogy elvigyen ide-oda. Ahhoz azonban kellett a megfelelő felszerelés, anélkül nem mehettem. Szerencsére akkoriban bukósisak akció volt egy közeli kereskedésben. Elrángattam Apát, hogy akkor vegyünk egyet, had motorozhassak én is. Nem mondom, hogy örömtáncot járt, mikor kifizette, de legalább tudta, hogy azontúl biztonságban leszek.

Szép lassacskán a többi felszerelést is beszereztem. Akkoriban már dolgoztam, úgyhogy a félretett pénzemből meg tudtam venni a ruhákat, védőfelszereléseket. Még mindig nagyon szeretek motorozni, csak most nincs, aki mögé felüljek. Vezetni pedig még mindig nem tudok.