Budapesti élet, szórakozás

Szórakozás

Napjainkban terjed az új hullám nézet, mely azt jelenti, hogy megpróbálják megmutatni a kávé azon oldalát, amelyiket nem ismerhetünk meg az unalmas és egyoldalú reggeli kávé fogyasztása esetén.

A mindennapi életről, budapesti szórakozásról itt olvashatunk többet!

Budapesti szórakozás

Inkább tűnhet ez sznobságnak és különcködésnek, pedig igenis van értelme lelassulni kicsit, szünetet tartani a rohanó mindennapokban, és élvezni az életet. Nem szabad erre úgy tekinteni, mintha ez bűn lenne. A haladóbb nézetű országokban, ez teljesen természetes, és nyugodtabb és boldogabb a lakosság. Tehát nagyon is érdemes lenne átvenni ezt a szokást és engedni magunkat lazítani. Ezáltal természetesen könnyebben menne a munka, a háztartás, kevesebb lenne a stressz, és pozitívabban állnánk az élethez. Rosszat ugyan nem lehet mondani erre az irányra.

A lényege a hullámnak az, hogy minőségi és finom kávékat igyunk. Azok a kávézók, amelyek részt vesznek ebben az irányzatban, részt vesznek a kávé boltba való érkezéséig is. Ismerik a termelőket, pörkölőket, kapcsolatban állnak velük, esetleg támogatnak kisebb, kiszolgáltatottabb földeket is, akik a nagy tucat termelésnél esélytelenek. Számukra fontos, hogy fairtrade termelésből származzon a termékük mely nem csak a kávét jelenti, hanem a cukrot, mézet, akár csokit is, de bármilyen termék lehet ilyen besorolású.

Kávézó

Ha belegondolunk, hogy nem a nagy tömeggyártású cégeknél innánk meg a szokásos italunkat, akkor különleges ízeket kaphatnánk, és a tudat is jól esne, hogy a kistermelőket segítjük fogyasztásunkkal, a cégmilliárdosok helyett. Megfontolandó, hogy rálépünk-e erre az élet irányzatra, ugyanis csak nyerhetünk vele, és jót tehetünk.

Pub